Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak reakcji biosu

Omek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, kupiłem kompa i mam problem .. Może da radę jakoś bez serwisu ...

Po prostu, po uruchomieniu w kompie kręcą się wszystkie wiatraki, dysk startuje, ale bios nie reaguje, tzn. nie ma pipnięcia...

widzę tylko czarny monitor, a na nim diodkę koloru pomarańczowego. Jak byłby w stanie czuwania -.-

Części:

Płyta : Asrock 970 PRO

Grafa : HD 6870

Zasilacz : OCZ StealthXStream 2 SLI 600W

Proc Phenom II x4 965 BE

Ram: 4GB DDR3 1333

O co kurwa chodzi ? Kurier coś zjebał, czy wadliwy ze sklepu ...

9368_gold.png

Opublikowano

sprawdź poprawność wpięcia grafiki i podpięcia kabli do urządzeń

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

W wielu zamowieniach jest tak ze zloza i nie sprawdza czy dziala. Musisz teraz sam porozlaczac wszystkie kable i powyjmowac ram/grafike, i potem wszystko na nowo podlaczyc. Na 100% cos jest niedocisniete.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Gość Menesterowy
Opublikowano

1. Znajdź baterię w płycie głównej i wyjmij na kilka minut (30-40) i włóż znowu.

2. Wyjmij i włóż RAM, sprawdź, czy jest dociśnięty.

3. Te 'Małe kabelki' w płycie głównej pochodzące z przodu obudowy, podociskaj je.

Miałem taki sam problem, po tych 'rzeczach' chodziło jak ta lala.

Opublikowano

bios się resetuj w kilka sekund zworką na płycie a nie wyciągnięciem baterii, nowe biosy wytrzymują do kilku dni bez zasilania z baterii więc rada nie potrzebna

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Wszystko było rozłączane i sprawdzane. Podłączaliśmy nawet inne części do PCta, tzn. inną kartę, ramy i kupeczka ...

Ogólnie ja jestem zielony w tych sprawach...

Mam rozumieć, że zostało mi tylko wysłać kompa do serwisu ? -.-

9368_gold.png

Opublikowano

weź żeż się opanuj z napięciami i pierdołami innymi, to nie jego problem że dali za słaby zasilacz czy złe napięcia i nie jego wina by musiał sam sprawdzać nadaremnie. jeszcze coś spiepszy w trakcie grzebania i podziękują mu za uwagę anulując gwarancję

pozostaje serwis bo coś uszkodzone

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

weź żeż się opanuj z napięciami i pierdołami innymi, to nie jego problem że dali za słaby zasilacz czy złe napięcia i nie jego wina by musiał sam sprawdzać nadaremnie. jeszcze coś spiepszy w trakcie grzebania i podziękują mu za uwagę anulując gwarancję

pozostaje serwis bo coś uszkodzone

Czyli najprawdopodobniej coś zwalili w sklepie? Bo chyba nie za słaby zasilacz 600w o.O

9368_gold.png

Opublikowano

Przypuszczam wadliwą płytę główną. Miałem tak ze starą pewnego dnia nie odpaliłem. Jak masz gwarancję to nie czekaj.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Przypuszczam wadliwą płytę główną. Miałem tak ze starą pewnego dnia nie odpaliłem. Jak masz gwarancję to nie czekaj.

To oczywiste, że mam gwarancję, To nowy komputer.

Ok, panowie dzięki. Jutro kurier przyjedzie i zabierze PCta do serwisu. Możecie zamknąć .

9368_gold.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...